Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

Ο πιο γλυκός εχθρός


Ο «κακός λύκος» της διατροφής δεν είναι μόνο το αλάτι ή τα κορεσμένα λιπαρά. Ο νέος εχθρός είναι σκέτη γλύκα και κρύβεται σχεδόν παντού.

Η ζάχαρη που προστίθεται σε πλήθος επεξεργασμένων τροφίμων -μερικά από τα οποία ούτε καν θα σκεφτόμασταν ότι την περιέχουν, όπως οι σούπες και οι σάλτσες- έχει πλέον μπει στο στόχαστρο των επιστημόνων, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την υπερβολική κατανάλωσή της και ζητούν τη μείωσή της. Για την ακρίβεια, μείωση κατά 30% των σακχάρων που προστίθενται σε τρόφιμα και ποτά ζητούν κορυφαίοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και σχημάτισαν πριν λίγες εβδομάδες το κίνημα «Action on Sugar», έναν ανεξάρτητο φορέα που σκοπό έχει να καταπολεμήσει την επιδημία της παχυσαρκίας και του σακχαρώδους διαβήτη. Το πεδίο δράσης της επιστημονικής ομάδας είναι η Μεγάλη Βρετανία, ωστόσο το «γλυκό» ζήτημα το οποίο θίγουν μας αφορά όλους.
Διαβάστε περισσότερα στο dietamonadwn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου