Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Χαρουπόμελο:Υγιεινό υποκατάστατο ζάχαρης για χάσιμο βάρους!


Χαρούπι: λόγω της μεγάλης του περιεκτικότητας σε ασβέστιο, κάνει πολύ καλό στην οστεοπόρωση!
Θυμίζει κακάο


Χαρουπολάτα τεμάχιο 45 g, Θερμίδες (Kcal) 199, Πρωτεΐνες (g) 3,6, Υδατάνθρακες (g) 25,6, Λιπαρά (g) 11,9, Φυτικές ίνες (g) 6,4

Ο καρπός της χαρουπιάς (ξυλοκέρατο) έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, φυτικές ίνες (κυρίως γαλακτομανάνες), ασβέστιο και βιταμίνες Β. Επειδή όταν ψηθεί και αλεστεί («χαρουπόσκονη») η γεύση του θυμίζει το κακάο, χρησιμοποιείται αντί αυτού σε διάφορα ροφήματα, προϊόντα επάλειψης και γλυκίσματα, με γνωστότερο το υποκατάστατο σοκολάτας («χαρουπολάτα»). Το σιρόπι που εξάγεται από τον καρπό («χαρουπόμελο») χρησιμοποιείται ως γλυκαντική ουσία.

Διαβάστε περισσότερα στο dietamonadwn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου