Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

Μανιτάρια πλευρώτους με φέτα στη λαδόκολλα(2 μονάδες)



Το σημερινό ορεκτικό είναι πολύ νόστιμο και ελαφρύ.
Το μοναδικό που το <<βαραίνει>> κάπως, ίσως είναι η φέτα.
Τα μανιτάρια είναι μια πολύ ωφέλιμη τροφή, με ελάχιστες θερμίδες, και πρωτεϊνες υψηλής βιολογικής αξίας για τον άνθρωπο, χωρίς χολιστερίνη , περιέχουν ελάχιστο λίπος και ζάχαρα, και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες , μεταλικά άλατα και ιχνοστοιχεία, και φτωχά σε αλάτι.
Περισσότερες πληροφορίες για τα μανιτάρια μπορείτε να βρείτε εδώ.
Tα δικά μου μανιτάρια είναι του σούπερ μάρκετ, για να είμαι και σίγουρη ότι είναι βρώσιμα. Άγρια μανιτάρια για να φας, πρέπει να τα έχει βρει άνθρωπος που να τα γνωρίζει καλά, αλλιώς είναι πολύ επικίνδυνα.


Υλικά

1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
4 κ. σ. λάδι
1-2 κ. σ. ξύδι, (αναλόγως αν μας αρέσει το ξύδι)
150 γρμ. περίπου φέτα
1 κομμάτι λαδόκολλα

ρίγανη, αλάτι

Διαβάστε περισσότερα στο dietamonadwn.gr

2 σχόλια:

  1. Τα μανιτάρια ανήκουν στην κατηγορία τωμ λαχανικών (δηλ. χωρίς μονάδες) άρα μετράμε μόνο τη φέτα με το λάδι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή