Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

Κωλοχτύπα με μακαρόνια (3 μονάδες)



Κωλοχτύπα με μακαρόνια με 3 μονάδες από την κωλοχτύπα, τα μακαρόνια και το λάδι! Αν βάλετε και τυρί τριμμένο, μετράτε άλλη 1 μονάδα!
Κωλοχτυπομακαρονάδα (έτσι την λέμε εμείς στη Μάνη), θεωρείται ανώτερη κατά πολλούς γευστικά και απ την αστακομακαρονάδα). Μια συνταγή ιεροτελεστία, μυρωδιές που αιχμαλωτίζουν την γειτονιά σε μια καλοκαιρινή-θαλασσινή-Ελληνική μέθη…

Τι χρειαζόμαστε:
1 κωλοχτύπα 500βγρ τουλάχιστον ή 2 μικρότερες.
1-1,5 πακέτο μακαρόνια (κατά προτίμηση linguini)
2 ντομάτες μεγαλούτσικες
1-2 κσ ντοματοπολτό (να δώσει χρώμα στη σάλτσα μας)
1 κέρατο πράσινη πιπεριά (προαιρετικά)
τριμμένο τυρί της επιλογής σας (προαιρετικά)
2 κρεμμύδια
σκόρδο
μαϊντανό
πιπέρι
αλάτι
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου